Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Νηστικέ μου έρωτα : το χρονικό ενός σώματος


Έως Β Λυκείου:


Η πασχαλίτσα είναι ένα υπερκινητικό κορίτσι που πάει για τρέξιμο και σκάβει με τις ώρες της ντοματιές στο κτήμα του πατέρα της. Διαθέτει κορμί killer, πράγμα σπάνιο εκείνη την εποχή που τα κοριτσάκια δεν κάνανε δίαιτα, δεν πηγαίνανε γυμναστήριο και δεν βάζανε κρέμα κατά της κυτταρίτιδας από τα δώδεκα. Λόγω της πλήρους ανάπτυξης σε συνδυασμό με την σωματική killer-ιά αποκτά το προσωνύμιο Baywatch και προκαλεί με την παρουσία της άφθονες εφηβικές εκσπερματώσεις εντός και εκτός τάξης.

Γ Λυκείου:

Η πασχαλίτσα διαβάζει και τρώει. Τελεία. Το καθημερινό πρόγραμμα αποτελείται από διάβασμα-διπλό τοστ στο κυλικείο-διάβασμα-διπλή μερίδα φαί το μεσημέρι-διάβασμα-απογευματινό γλυκό μαμάς-διάβασμα-βραδινό ότι περίσεψε από το μεσημέρι-διάβασμα-αγχολυτική σοκολάτα μετά το φροντιστήριο-διάβασμα-τοστ μεταμεσονύκτιας λιγούρας-διάβασμα-εννοείται γάλα-ύπνος.
Αυτή η διαδικασία φαίνεται μια ομαλή μετάβαση. Ένιωθα ότι είχα πάρει 2-3 κιλάκια, σιγά το πράγμα..Ίσως γιατί η διαδρομή από το γραφείο ως την τουαλέτα δεν απαιτούσε από μόνη της ιδιαίτερη προσπάθεια για να αντιληφθώ το μέγεθος της καταστροφής. Η μεγάλη έκπληξη ήρθε με το τέλος των πανελληνίων, όταν έβγαλα επιτέλους από πάνω μου τις 3-4 φαρδιές φόρμες με τις οποίες πέρασα όλη τη χρονιά. Η φόρμα συγχωρεί. Παίρνεις δέκα κιλά και από ευγένεια και διακριτικότητα δεν σε αφήνει να το καταλάβεις. Όλα τα υπόλοιπα κοντά, κολλητά, ξώπλατα, ξέκωλα, λύκρα (μα τι γούστο τότε!!) ρούχα τις προηγούμενης χρονιάς δεν μου το συγχωρήσανε ποτέ και μεταναστεύσανε στην ντουλάπα της αδερφής μου.

Πρώτο και Δεύτερο έτος:

Υπερκατανάλωση αλκοολ: +2 κιλά
Γνωριμία νέου γκόμενου: -5 κιλά
Εξεταστική: +3 κιλά

Το παραπάνω μοτίβο επαναλαμβάνεται με ακρίβεια ανά εξάμηνο αφήνωντας ένα μικρό περιθώριο απώλειας 1-2 κιλών το χρόνο (μόνο στην περίπτωση αύξησης του χρόνου ζωής γκομενοιστορίας).

Τρίτο έτος:

Εκεί έγινε το μεγάλο μπαμ. Δεν θυμάμαι για ποιο λόγο. Απλά μια μέρα περπάτησα στο άσχετο κάνα τρίωρο. Και την επόμενη. Και την μεθεπόμενη. Μετά από κάνα μήνα γράφτηκα γυμναστήριο. Γυμναζόμουν μέχρι τελευταίας πνοής. Έκοψα το ποτό. Άρχισα τα γιαουρτάκια, τα δημητριακά και τα σκέτα λεμόνια. Γιόρτασα τα γενέθλιά μου με σούπερ πρόγραμμα πιλέτες, αερόμπικ και τάε μπο στο καπάκι. Το βράδυ πέρασαν κάτι φίλοι μου από το σπίτι γιατί νομίζανε ότι θα έκανα μόνη μου γενέθλια. Δεν ήμουν καθόλου μόνη. Είχα τους σφιχτούς κοιλιακούς μου παρέα. Μου ήρθε να μην τους ανοίξω γιατί φέρανε πατατάκια. Νομίζω δεν τα άγγιξα. Πρέπει να έφαγα κάτι μπισκότα από πίτουρο. The body is back!!

Τέταρτο έτος:

Αφέθηκα πάλι. Όχι τίποτα τρομερό, αλλά μια μικρούλα κάτω βόλτα την πήρα. Πραγματικά, δεν θυμάμαι γιατί..Και το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Σοβαρά τώρα, προσπαθώ να θυμηθώ γιατί και δεν μπορώ. Το ανεξήγητο της υπόθεσης είναι ότι είχα γκόμενο. (ίσως αυτό είναι ένα χρήσιμο στοιχείο στην επίλυση του μυστηρίου)

Πέμπτο έτος:

Σωματική κατάσταση σχεδόν άψογη.
Γνωριμία με φαγανό αγόρι.
Σοβαρή σχέση με φαγανό αγόρι.
Και εκεί που στέκεσαι στη κορυφή του κόσμου και λες "Ναιιιιιι!!! Τώρα τα έχω όλα! Κυριαρχώ στο σύμπαν!!! Έχω και το σώμα, και το φοβερό - πλην φαγανό αγόρι!!", έρχεται η σχεσίλα να σου βάλει κιλά. Καλοί και χρυσοί οι άντρες τύπου άρχοντας. Αλλά παχαίνουν..
Ξυπνάτε το πρωί και ο άρχοντας προθυμοποιήτε να πάει στο φούρνο. Δεν θα γυρίσει με δυο κουλούρια, αλλά με μια σακούλα που περιέχει οτιδήποτε μπορεί να φτιαχτεί με ζύμη και κάτι άλλο. Σε καλεί για φαί στο σπίτι του. Αυτό δεν είναι φαί, είναι τσιμπούσι. Θα έρθει σπίτι σου με παγωτά και πιτόγυρα. Για να δείτε ταινία θα έχετε τόσα πατατάκια στοκ, που μπορείτε να ανοίξετε κυλικείο.
Η δική μου άμυνα στο φαί είναι η εξής: δεν το θέλω, αν δεν το βλέπω!! (απόδειξη το άδειο ψυγείο μου). Αν δεν έχω τι να φάω, σκασίλα μου..Θα φάω τα νύχια μου. Αλλά εδώ είναι διπλό το κακό. Όχι μόνο το έβλεπα, αλλά είχα και υποστήριξη. "Πεινάς μωράκι μου;; Όχι;;; Έλα μωρέ φάε, δεν έχεις ανάγκη, είσαι μια κουκλίτσα". Ο άντρας τύπου άρχοντας και με τον Ντέμη Ρούσο να τα έχει, πάλι κουκλίτσα θα τον λέει. Κουκλίτσα κουκλίτσα, αλλά το μικρούλικο κωλαράκι της σερβιτόρας θα το κοιτάξει..Αααα! Όλα κι όλα!!!
Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσεις και το τρελό διάβασμα για το πτυχίο έχεις το αποτέλεσμα: +7 σε ένα χρόνο (ναι, κιλά!!).

Μάρτιος, ένα χρόνο μετά:

Χωρισμός με φαγανό αγόρι.
Δυο βδομάδες ασιτίας ακολουθούμενες από πολλές βδομάδες γαστριμαργικής ασωτίας με παγωτό γεύση "cookies και σιρόπι δάκρυα".
Επιλέον λουζερίλα = επιπλέον κιλά.

Ιούνιος

Απότομη επιφοίτηση - Σοκ - Αναγέννηση.
Απολύτως αηδιασμένη από το ψυχολογικό χάλι μου αποφασίζω να ανέβω. Πάω να ψωνίσω ανεβαστικό ρουχάκι για ανεβαστικές καταστασούλες (βλέπε άντρας εν όψει). Βρίσκω φόρεμα και το εξετάζω προσεκτικά μέχρι που με πλησιάζει η πωλήτρια.
-Αυτό που κοιτάτε έχει λαστιχάκι στη μέση. Θα σας κάνει και τους επόμενους μήνες.
-Ε; Τι;; Ποιούς μήνες.........;;;
-Την καλύτερη επιλογή έκανες. Ξέρεις σε πόσες εγγύους το έχω δώσει αυτό; Το φοράς μέχρι έβδομο μήνα άνετα..
Σοκ. Θέλω να πιάσω την πωλήτρια, να την κολήσω στον τοίχο και να αρχίσω να φωνάζω "ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ!!! ΚΟΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΣΟΥ!!! ΕΙΜΑΙ ΠΕΝΤΕ ΚΙΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΜΟΥ! ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΥΡΩΝ ΜΟΥ!!! ΘΕΛΩ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ!!!!" Δεν τολμώ να ξεστομίσω τίποτα. Γύρω μου διάφορες κυρίες μου χαμογελάνε γλυκά και χαίρονται για την ευτυχία μου. Γίνομαι καπνός τόσο γρήγορα που βγήκα από το μαγαζί με δυο δρασκελιές. Μπορεί να το κάνει αυτό μια έγγυος;;; Ε;;; Μπορεί;;
Εδώ βέβαια πρέπει να δώσω μια μικρή διακιολογία στην πωλήτρια. Έσκασα μύτη με φαρδύ φόρεμα, γιατί τα άλλα ήταν στο πληντύριο, τελείως άβαφη, με τη ρίζα να έχει φτάσει ως το φρύδι και σχετικά χλωμή. Το πρωί δεν είχα προλάβει να πάω τουαλέτα, άρα αν προσθέσεις το φούσκωμα και το ότι τα πόδια μου είναι αδύνατα, μπορείς να σκεφτείς ότι ήμουν στον τρίτο μήνα με λίγη κοιλίτσα να προεξέχει.
Αποτέλεσμα: εκείνη τη μέρα πήρα τη μεγάλη απόφαση.

Σήμερα:

Όπως λέει και το πλοκάμι του καρχαρία "ο δρόμος του νίντζα είναι γεμάτος δυσκολίες και γιαούρτι". Οι δυσκολίες είναι ότι ξαναξεκίνησα να περπατάω 10 χιλιόμετρα τη μέρα. Το γιαούρτι είναι το βραδυνό μου.
Αποτέλεσμα: - 6 κιλά και συνεχίζει.
Απόρροια αποτελέσματος: δεν έχω πια ρούχα..

11 σχόλια:

  1. Άσχετο αλλά θα συμπληρώσω και ο ήλιος καίει σαν πούστης λόγω του κλίματος και ας μην έχει ήλιο.

    Ναι, ναι επιφοίτηση το έπαθα πριν καμία βδομάδα. Έχοντας πάρει 15 κιλά σαν φοιτητής και πέντε πλέον πάνω από το ύψος μου έφτασε καιρός να πάρω δραστικά μέτρα επειδή με κούρασε αυτό το πράγμα. Από Σεπτέμβρη γυμναστήριο και όλο το πακέτο εννοείται επειδή άμα δεν λιώσω τώρα δεν θα λιώσω ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να βάλω σάουντρακ;
    Νηστεία, έρωτας και προσευχή!

    Θα συμφωνήσω με τον αγαπητό καθυστέρα.
    Από Σεπτέμβρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχει από Σεπτέμβρη, αυτά τα πράγματα θέλουν μαχαίρι. Αλλιώς θα ξεκινάς κάθε Δευτέρα και τα Σαββατοκύριακα θα τρως μια γουρουνοπούλα και μια μπάλα παγωτό. Μια μπάλα μπάσκετ. Εγώ ψηφίζω εδώ και τώρα. Είσαι Νίντζα. Τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ιστορία κι αυτή με τα κιλά. Θυμίστε με όταν θα ξαναγεννηθώ να γεννηθώ άντρας. Γιατί δεν είναι μόνο τα παραπανίσια κιλά, είναι και η κυτταρίτιδα και το χαλάρωμα... χρονικό κανονικό.
    Εσύ σε μια χαρά δρόμο είσαι. Συνέχισε απτόητη. Το καλοκαίρι βοηθά. Το Σεπτέμβρη που εμείς οι υπόλοιποι θα ξεκινούμε αγώνα κατά κιλών εσύ θα είσαι ολοκρηρωμένο φιγουρίνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kathystera αυτό που όλοι οι άλλοι στο φοιτητιλίκι αδυνάτιζαν και εμείς παχύναμε, δεν θα το καταλάβω ποτέ!! Είναι πολύ εκνευριστικό να είσαι λίγο παραπάνω από ότι θα έπρεπε. Δεν είσαι και κάνα βουβάλι για να κινητοποιηθείς άμεσα και απλά κάθεσαι έτσι...Σεπτέμβρη;;;; Δεν πάμε καλά με αυτό το ηθικό, καθόλου καλά!!!

    Morpheus κι άλλος για Σεπτέμβρη;;; Δεν βοηθάτε έτσι παιδιά. Μου βάζετε κακές ιδέες!! χαχαχαχ!

    astakouli αυτό με την μπάλα παγωτό (μπάσκετ όμως) έγραψε!!! Πραγματικά, τώρα δεν το βάζω κάτω. Τον φάγαμε τον γάιδαρο (όχι κυριολεκτικά, αυτό θα ήταν πολύ ενάντια στη δίαιτα)

    homo anisorropus καλά θα ήταν να ξεκινούσαμε όλοι τώρα. Φαντάζεσαι Σεπτέμβρη να κυκλοφορούμε όλοι και να αναρωτιέται ο κόσμος "τι κάνουν μαζεμένα όλα αυτά τα κορμιά;"
    -Είναι η ομάδα των αδύνατων bloggers
    Τι σκέφτομαι θεέ μου, με πείραξε η ζέστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό κουράγιο κορίτσι! Εγώ αντίθετα έχω κατηγορηθεί άπειρες φορές ότι αποτελώ η ίδια την καταστροφή για τα κιλά του συντρόφου μου, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Στάνταρ όποιος υπέφερε να είναι μαζί μου έπρεπε να υποφέρει και καμιά δεκαριά κιλά παραπάνω! Don't mess with me με άλλα λόγια!

    ΥΓ: Πάω να τσιμπήσω λίγο μουσακά που εντελώς συμπτωματικά έχω στο ψυγείο :P

    ΥΓ2- Tip: Τα λινά παντελόνια συγχωρούν όπως οι φόρμες και είναι και κατάλληλα για τη δουλειά! Ο γκόμενος βέβαια δε νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε καλά σου λέει άντε μας έχετε καταστρέψει μιά χαρά σούπερ τεκνό ήμουνα και τώρα είμαι απλά τεκνό.
    Α, τελικά το αποφάσισα αρχίζω σωστή και ισορροπημένη διατροφη θα κρατάω και ημερολόγιο. Μισό να γυρίσω σελίδα επειδή έγραψα τι έφαγα χθες. Τέλειωσε και το στυλό γαμώτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου (περίπου) συνονόματη και καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. aphtha εσείς που παχαίνετε τους συντρόφους σας είστε οι χειρότεροι! Μιλάμε για την απόλυτη εκδίκηση, ειδικά σε φάσεις χωρισμού. Αφού τον έχετε κάνει τον άλλο μπόγο, άντε να βγει να φλερτάρει...Έξυπνο, μπορεί να το εφαρμόσω στο μέλλον.

    Kathysteras έχω προσπαθήσει και εγώ κατά καιρούς να κρατήσω ημερολόγιο. Με αποτέλεσμα να λέω ψέματα στον εαυτό μου. Πχ το κανονικό παγωτό γίνεται "λίγο παγωτό", τα πατατάκια "δυο τσιπς" και πάει λέγοντας.

    Ladybug γειά σου συνονόματη!! Εύχομαι εσύ να μην έχεις προβληματισμούς δίαιτας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. oses fores eixa to teleio soma gia enan aneksigito logo den eixa arketa lefta na agoraso oti ithela na foreso....otan eixa ta lefta...ta rouxa apla eprepe na ta paro 2 noumera megalitera apo auto pou tha itan to idaniko efarmosimo megethos...

    asta na pane...o erotas einai kakos...apla...ama sou po ti malakies exo kanei ego tha mpaineis sto blog kai apla tha gelas...den tha kaneis tpt allo..

    oso gia ta nuggets...exeis megali fantasia aderfaki mou :P :P

    Lonely

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ahahahahahaaaaaaa

    exw pethanei sto gelio me to xroniko, poly apla giati it takes one to know one - kai mhn perimeneis to Septemvrh, afou twra to phres apofash, twra synexise!!!

    Agwnistikous xairetismous ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή