Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ζηλεύω ζηλεύω εσένα που αγαπάω και λατρεύω

Ζηλεύω αυτούς που δεν φάγανε κάστανα απόψε. Για την ακρίβεια αυτούς που δεν φάγανε μια πιατάρα μισοβρασμένα κάστανα βραδιάτικα και αυτή την στιγμή κοιμούνται με το στομάχι τους στη θέση του.

Ζηλεύω αυτούς που δεν σκέφτονται μαλακίες πριν κοιμηθούν. Η σκέψη ξεκίνησε από το απλό και αθώο "ζηλεύω αυτούς που δεν φάγανε κάστανα σήμερα", το οποίο θεωρητικά δεν μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά και κοιμάσαι ήσυχος. Στη συνέχεια έγινε ολόκληρο concept με θέμα "τι ζήλεψα σήμερα και γιατί είναι η πιο κατάλληλη ώρα να το σκεφτώ". Μετά με ξαναέπιασε η κοιλιά μου και αφέθηκα τελείως.

Κάπου ανάμεσα στο κρεββάτι του κοιλο-πόνου και των επισκέψεων στο μπάνιο σκέφτηκα ότι ένα ελαφρύ ανάγνωσμα τουαλέτας ίσως βοηθούσε. Το μόνο πράγμα που δεν θα μου έδινε κι άλλη τροφή για σκέψη ήταν η λίστα των συνεργατών. Και έρχομαι φάτσα φόρα με το όνομα κοπέλας που πέρασα ατελείωτες νύχτες σκεπτόμενη αν την έπεφτε στην πρώην μου και τούμπαλιν, πώς το τρίβανε παρέα το πιπέρι, γιατί περνούσανε μαζί πιο πολλές ώρες από όσες περάσαμε εμείς σε ένα χρόνο, αν θα έπρεπε και εγώ να γράφω πιο σέξυ και τέλος πόσο πιάνουν δύο σκαλπ σε συλλέκτες για να έβγαζα και κάνα φράγκο από αυτή την ιστορία. Ζηλεύω τους ηλίθιους, εεεεεε....καλοπροαίρετους εννοώ, ανθρώπους.

Ζηλεύω αυτούς που πήρανε πτυχίο στην ώρα τους και όχι κάνα χρόνο μετά.

Ζηλεύω αυτούς που κάνανε μεταπτυχιακό αμέσως μετά το πτυχίο χωρίς να περάσουν άλλο ένα χρόνο κάνοντας λίγο τίποτα με μπόλικο καθόλου.

Ζηλεύω αυτούς που έχουν την ικανότητα/ιδιότητα του πανεπιστημιακού γλύφτη. Ζηλεύω τους γλύφτες γενικότερα, γιατί η μεγάλη τους τέχνη είναι να εστιάζουν πρακτικά και να γλύφουν κάτι ουσιαστικά χρήσιμο...

Ζήλεψα μέχρι και τον ιντερνετικό μου έρωτα σήμερα. Δεν πάμε καλά.......

Ζηλεύω την κοπελίτσα που φόραγε παντελόνι pepe jeans, ρολόι gucci, μπότες burberry και τσάντα pinko όλα μαζί, και όχι το καθένα αγορασμένο σε διαφορετική πενταετία λόγω κόστους.

Ζηλεύω τις γυναίκες που όταν βάζουν κιλά τα παίρνουν όλα στην περιφέρεια με εφέ αμφορέα. Οι φράσεις "πω πω κωράλα" και "πω πω μπουτάρες" υφίστανται και καλά κρατούν. Κανείς όμως δεν έχει αναφωνήσει "πω πω κοιλίτσα, πω πω μπρατσάκια". Και αν κάποιος θέλει να αναφωνήσει τα δεύτερα, τον καλώ να αποκαλυφθεί για να μπορούμε και εμείς οι υπόλοιπες να πάρουμε άφοβα κάνα κιλό χωρίς να νοιώθουμε ότι γίναμε σαν νταβραντισμένα αγοράκια. Επιπλέον, το να κρύψεις τα δυο κιλά που έβαλες στον κώλο είναι εύκολο, τονίζεις τη μέση. Το να κρύψεις τα δυο κιλά που όταν έρχονται κάθονται παντού, λύνεται μόνο με αποκριάτικη στολή ντόμινο.

Ζηλεύω αυτούς που γράφουν στο μπλογκ τους σταθερά και δεν χρειάζεται ανά δίμηνο (οπότε και θυμούνται να γράψουν) να ζητήσουν συγνώμη γιατί χαθήκανε...

ΔΕΝ ΖΗΛΕΥΩ τους γείτονες για ότι ακούγανε διαπασών κατά την διάρκεια συγγραφής του εν λόγω προσωπικού μου shitlist:


11 σχόλια:

  1. Πωπω και γω κατα τις πεντε τα ξημερωματα σημερα ζήλευα αυτους που δεν εφαγαν προχθεσινη πιτσα της μαμας με εξτρα σαλαμι και δυο μπαμπαδακια στο καπακι που ειχαν φερει και δεν αναπαρηγαγαν σκηνες της αποκαλυψεως στην τουαλετα τους και δεν προσφωνουσαν μετα τον κωλο τους Μορντορ. Μεγιστο πατατρακ.
    Εγω απο την αλλη ζηλευω τους ανθρωπους που ακουνε την φραση πρεπει να παρεις κιλα. Επειδη καποτε που την ακουγα δεν καταλαβαινα την γλυκια μελωδια που κρυβει.
    Επισης ζηλευω ολους αυτους τους υπερβολικα εξυπνους που ειναι σε αμερικανικα πανεπιστημια και κανουν τις ερευνες και την ζωαρα τους και εχουν μια καψα καθε πρωι που ξυπνανε να μαθουν κατι νεο, να ανακαλυψουν κατι συνταρακτικο τελος παντων.
    Ε και τελος καποια εκατομμυρια ανθρωπων που ζουνε σε αλλες ευρωπαικες χωρες εκτος της ελλαδος. Αλλα ξεχασα αυτοι μας ζηλευουν επειδη ξερουμε να διασκεδαζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κώλος Μόρντορ;;; Χαχαχαχαχαχ! Ευφυές....
    Όντως, αυτοί οι υπερβολικά έξυπνοι των αμερικανικών πανεπιστημίων γιατί να είναι τόσο γαμάτοι; Πραγματικά, ξυπνάνε το πρωί και λένε, τί να κάνει το εμβόλιό μου μου θα σώσει εκατομμύρια ζωές..Αυτό είναι πρωινό ξύπνημα με νόημα..
    Έτσι που γίναμε μάλλον δεν μας ζηλεύουν ούτε για την διασκέδαση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικα καλως σε βρηκα .Μου αρεσε πολυ το ονομα ,ειδα φως και μπηκα.
    Επι του θέματος -εγω δε ζηλευω κανεναν .Γιατι να τους ζηλεψω;Ας με ζηλευουν αυτοί.Δε καταλαβα τι λιγοτερο εχω απο αυτους;
    Μπορει να ειμαι αφραγκος,οι ανακαλυψεις μου και η αμπελοφιλοσοφια μου να μην προσφερουν τίποτα στην παγκοσμια κοινότητα αλλά είμαι ενας ευτυχισμένος -στο βαθμο που μπορω -ανθρωπος με οσα δυναμαι να εχω και μπορω να αποκτησω.
    Σε ολους αυτους που μου επιδεικνυουν ηθελημενα ή αθελητα το πόσο πιο γαματα περνάνε απο μενα και ποσο καλυτεροι ειναι το μονο που τους δωρίζω ειναι ενα fuck off και η ολοκληρωτικη αδιαφορια μου.
    Αν μπορουν ας γινουν αυτο που ειμαι εγω(ολο το πακετο λέμε με την μητσοτακικη γκαντεμια συμπεριλαμβανομενης) και αν την παλεψουν και δε καταληξουν με ασπρη μπλουζιτσα χωρις μανικακια τοτε θα τους παραδεχτω.
    Αφου εχουμε την υγεια μας και μπορουμε ακομα να σκεφτομαστε ελευθερα οτι μας κατεβει χωρις να φοβομαστε μηπως κι αυτο το φορολογησει κανεις ή το κλεψει να το ξεπουλησει σε κανα Δ.Ν.Τ ολα τ'αλλα ειναι για....(συμπληρωνει ο καθενας οτι τον εκφραζει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ ζηλεύω τους φίλους μου που έχουν μια φίλη σαν κι εμένα!

    Καλημέρααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. evil chef καταρχήν καλοσήρθες!! Πολύ σωστός ο τρόπος που σκέφτεσαι το όλο θέμα, αυτή είναι και η δική μου άποψη (τις μισές μέρες της εβδομάδας!!!)
    Τις άλλες μισές η ζήλια ξεκινάει από γκρίνια και ευτυχώς καταλήγει σε κίνητρο αυτοβελτίωσης...

    Κωνσταντίνε Καντακουζηνέ εσύ αγαπητέ για να ζηλεύεις εσένα μάλλον έχεις βρει την επιτομή της ευτυχίας!

    Γαμάει και Δέρνει και εγώ ζηλεύω τους φίλους που έχουν μια φίλη σαν εμένα. Μια δεύτερη ανάγνωση αυτής της φράσης όμως, δεν βγάζει και τόσο ευχάριστο συμπέρασμα.. :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ναι, η πασχαλίτσα ζει και βασιλεύει! Να ζηλέψω κι εγώ; Μπα, θα αποφασίσω να το παίξω κουλ και ιστορία. Χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγω τι να πω που εφτασα 7ο ετος και ταλαιπωρούμαι με την σχολή?(αντε πήγα και στρατό τουλαχιστον) :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σελήνη ζήλεψε κι εσύ να γίνουμε όλοι λίγο πικρόχολοι να μην ξεχωρίζω στο πλήθος!

    Stewie και νωρίτερα να τελείωνες δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα έβλεπες καλό..Το να πάρεις νωρίς πτυχίο έχει πιο πολύ να κάνει με ψυχική ικανοποίηση!

    Γαρίδα θα προσπαθήσω να μην ξανακάνω αιώνες να γράψω, ήδη ανέβασα καινούργιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απλά ήθελα να αναγνωρίσω πόσο απολαμβάνω αυτό το δείχνουν ως ένα podcast και πόσο μεγάλη είναι αυτό το επεισόδιο ήταν ιδιαίτερα. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή