Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Κλασσικές παραξενιές γονιών



1. "Πασχαλίτσααααα!!! Φέρε μου το τηλεκοντρόλ! " (παρομοίως νερό-γυαλιά-οτιδήποτε)
Προθυμοποιείσαι να σταματήσεις αυτό που κάνεις για να βοηθήσεις και παρατηρείς έκπληκτος ότι το τηλεκοντρόλ-νερό-γυαλιά-οτιδήποτε βρίσκεται σε απόσταση μισού μέτρου από τον αιτούντα.

2. Παρόμοιο με το 1, αλλά εδώ απαιτούνται και σπουδαίες ικανότητες μαντικής και ενόρασης επιπέδου Μύριαμ και Τζόσουα. Ακολουθεί επεξηγηματικός διάλογος:
- Πασχαλίτσα φέρε μου εκείνο.
-Ποιο;;;;
-Εκείνο μωρέ που είναι εκεί πέρα.. (το γονεϊκό χέρι δείχνει σε μια απόσταση που καλύπτει το μισό σπίτι)
-Που;;;
-Στην κουζίνα. Εκείνο μωρέ στο συρτάρι..Αι! Μπιτ χαϊβάνι είσαι;
-Ποιο συρτάρι;
-Το πάνω.
-Ποιο από όλα;
-Καλά, ξένη είσαι εδώ μέσα; Από το πάνω συρτάρι, φέρε μου το μπλε.
-Ποιο μπλε;;; Τι πράγμα είναι αυτό το μπλε; Τι θέλεις να φέρω τέλος πάντων;;;
-Έχω τόσην ώρα που σου λέω να μου φέρεις το μπλε το μπολ το μεγάλο!!! Άντε να πάω να το φέρω εγώ!! Τί άχρηστα παιδιά έκανα, γιατί με βασανίζεις θεέ μου;;

3. Ακολουθεί συνήθως μετά από εκρήξεις γονεϊκής απογοήτευσης όπως η παραπάνω. Ξεκινά με την μνημειώδη φράση "εγώ στην ηλικία σου" Αναφέρεται πάντα σε επιτεύγματα του παρελθόντος αλλά παρουσιάζει διαφοροποιήσεις. Αν για παράδειγμα η μάνα παντρεύτηκε μικρή θα χρησιμοποιήσει το επιχείρημα "εγώ στην ηλικία σου κράταγα οικογένεια". Αν παντρεύτηκε μεγάλη θα πει ότι άλλες σε αυτή την ηλικία κράταγαν οικογένεια. Υπάρχουν άπειρα θέματα και παραλαγές για όλα τα γούστα και τις εμπειρίες. Σίγουρα όμως θα χρησιμοποιηθεί η φράση "εγώ στην ηλικία σου διάβαζα με κερί". Απάλευτο αν έχεις να κάνεις με τον πατέρα μου. Τι μπορείς να θέσεις απέναντι στο επιχείρημα "εγώ στην ηλικία σου μπάρκαρα και πήγα στη Λιβύη μόνος μου"; Έχει κερδίσει κατά κράτος. End of discussion. Κατεβάζεις την ουρά στα σκέλια και φεύγεις.

4. Πιθανή συνέχεια του 3. Αναφέρεται στους μελλοντικούς φόβους των γονιών.
Ποιος θα μου βάλει ένα ποτήρι νερό
Καλά είναι και στο γηροκομείο
Εγώ έχω κάνει το κουμάντο μου και δεν έχω ανάγκη κανένα
Μόνο μην τολμήσετε μεθαύριο να μου πείτε να κρατάω τα παιδιά σας
Όλα τα παραπάνω φυσικά ξεκινούν με ασήμαντες αφορμές όπως η εύρεση του μεγάλου μπλε μπολ.

5. Οι πατεράδες βλέπουν ΠΑΝΤΑ ταινίες με ρωμαϊκές χλαμύδες, γουέστερν και θέματα από τον Β παγκόσμιο πόλεμο. Εν πάση περιπτώσει ταινίες θεωρούνται μόνο αυτές στις οποίες κάποιος σώζει κάποιον άλλο από οτιδήποτε.

6. Οι περισσότερες μάνες είναι κρυφά ερωτευμένες με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και βλέπουν πάντα "Στην υγειά μας". Στις ταινίες προτιμούν οτιδήποτε εποχής διαδραματίζεται στην αγγλική εξοχή (Τζέην Έυρ, Περηφάνια και Προκατάληψη και πάει λέγοντας)

7. Τα οικογενειακά ταξίδια ξεκινάνε το χάραμα. Γιατί από τις εννιά και μετά "έχει πιάσει μεσημέρι". Ακόμα κι αν έχετε να πάτε ως την διπλανή πόλη (σε επίπεδα Ελλάδας, όχι Σιβηρίας).

8. Δεν νοούνται οικογενειακές διακοπές χωρίς να επισκεφθείται τις τοπ εκκλησίες-μοναστήρια της περιοχής. Ακόμα κι αν η επαφή σας με την θρησκεία περιορίζεται στην λειτουργία της Ανάστασης.

9. Εδώ που τα λέμε βέβαια με το που θα πάρουν σύνταξη όλοι οι γονείς γίνονται πιο θρήσκοι. Ακόμα και οι πατεράδες.

10. Ευελιξία στις απόψεις. Εδώ πέφτει πάλι επεξηγηματικός διάλογος:
-Με ποιον μιλούσες στο τηλέφωνο;
-Με τη φίλη μου τη Μαρία
-Ποια Μαρία; Αυτή που έχει κάνει μεταπτυχιακό και τώρα δουλεύει στην τράπεζα που αρραβωνιάστηκε και πήρε αμάξι;
-Ναι, αυτή...
-Είδες η Μαρία;;; Μέσα σ'ολα η Μαρ....Ε! Που πας τώρα;;;;
-Θα βγω
-Με ποιον;
-Με τη Μαρία
-Σπίτι δεν έχει αυτή η Μαρία να κάτσει μέσα; Γονείς δεν έχει; Ήθελα να ξερα τι κάνετε εκεί που πάτε...

11. Υπερβάλλον μητρικός ζήλος. Είναι η μέρα μιας σημαντικής εξόδου. Έχεις διαλέξει μετά από μεγάλη στυλιστική προσπάθεια τι θα φορέσεις. Τα έχεις προβάρει. Έχεις φανταστεί τον εαυτό σου να προκαλεί κύματα θαυμασμού. Και πριν ντυθείς χτυπάει το τηλέφωνο. Όταν ξαναγυρνάς στο δωμάτιο τα ρούχα σου έχουν κάνει φτερά από εκεί που τα άφησες. Τα βρίσκεις τελικά σε μια λεκάνη στο μπάνιο να μουλιάζουν στο tide. Δεν έχει σημασία που ήταν ήδη καθαρά. Οποιοδήποτε ρούχο βρεθεί αφύλαχτο εκτός ντουλάπας έστω και για πέντε λεπτά, είναι υποψήφιο για πλύσιμο.

12. Εκεί γύρω στα πενήντα αρχίζουν να πλέκουν το εγκώμιο σε φαγητά όπως οι φακές, το σπανακόρυζο, τα φασολάκια κλπ. Ίσως επειδή για τα επόμενα χρόνια έχουν ανάγκη να το πιστέψουν.

13. Δε υπάρχει πιο ηλίθιο και απορρημένο βλέμμα στο σύμπαν από αυτό ενός πατέρα που μαθαίνει για πρώτη φορά ότι η κόρη του έχει περίοδο.

14. Από κάποια ηλικία και μετά η μάνα σου αρχίζει να σε συμβουλεύει για τα ερωτικά σου (οι σωστότερες συμβουλές παρεπιπτόντως). Τότε είναι που καταλαβαίνεις πως έχεις αρχίσει να μεγαλώνεις κομματάκι...

15. Οι γονείς προσπαθούν πολύ να δείχνουν ξενέρωτοι για να περνάνε τα σωστά πρότυπα. Άμα δουν ότι μεγάλωσες βγάζουν στη φόρα τις αλητείες της νιότης. Μέχρι και σέικ χορεύουν..

Περιμένω τις δικές σας προσθήκες!!!




16 σχόλια:

  1. χααααααααααχαχαχα, παρακολουθώ σιωπηλά το μπλογκ εδώ και καιρό αλλά σ αυτό το ποστ δεν κρατήθηκα! Υποκλίνομαι! Ειδικά με το 2ο έχω πλήρη και απόλυτη ταύτηση! Κι όταν βάζω τις φωνές γιατί δεν μου εξηγουν τί πράγμα θέλουν να φέρω, πετάγεται η μάνα μου και σχολιάζει "Μ' αυτούς τους καφέδες που πίνεις όλη μέρα πως να μην έχεις νεύρα!"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ahahahahaahaaaaaaaaaaa! Teleio, teleio, teleio! exw pethanei sto gelioooo!!! Exeis dikio se ola (perissotero h ligotero oson afora stous dikous mou goneis) alla tha meinw sto prwto, giati mou thymises epiko skhniko twn fetinwn diakopwn:

    einai prwth mera pou exw gyrisei spiti apo to Parisi kai eimai sto saloni kai milaw me thn sis A. Ksafnika xtypaei to kinhto ths mamas pou kapou to exei parathsei. Ths fwnazoume "Mama thlefwnoooo'" alla den antidra. H aderfh mou synexizei aptohth na milaei, egw ekpaideumenh xroooonia apo tis apanwtes ekdhlwseis tou 1 (alla kai tou 2) shkwnomai na ths paw to thlefwno, prosekse, xwris kan na to exei zhthsei! Otan epistrefw sto saloni h aderfh mou me koitazei me matia gourlwmena kai yfos to ligotero apelpismeno kai mou leei: "koritsi mou ti kaneis? panw pou pame na ftiaksoume mia katastash edw pera, erxesai kai mas tous kakomathaineis kai xalas o,ti kaname! tststststs...."

    I rest my case....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπουρδουμπλούμ παρακολουθείς ΣΙΩΠΗΛΑ το μπλογκ μου;;Σιωπηλά;;;;; Ε όχι μπουρδουμπλουμ, όταν παρακολουθεί κάποιος το μπλογκ μου πρέπει να το κραυγάζει και να το έχει τιμή του και καμάρι του!!! Χαχαχαχαχ! Πλάκα κάνω...Ναι, πάντα αποδίδουν τα νεύρα σε κάτι που πίνεις. Εμένα στα τσάγια. Με κοροιδεύουν "Ο Εγγλέζος" αδιαφορώντας προφανώς για το ότι είμαι κορίτσι. Πρέπει να τον ήθελαν πολύ αυτόν το γιο....

    dancing gal έτσι κάνω και εγώ!! Πάω και βοηθάω εκ των προτέρων για να μην ακούσω μετά το 3 και το 4 για καμιά ώρα. Να μαντέψω ότι η αδερφή σου είναι μικρότερη; Τα μικρά είναι πιο αποτελεσματικά στην διαπαιδαγώγηση των γονιών. Εμείς άστα να πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα 8,9 μεγάλες αλήθειες που άργησα να αντιληφθώ. Μέχρι δηλαδή από 'κει που μαζευόμασταν με θείους και θείες και λέγαμε μαλακίες άρχισαν σιγά σιγά να μπαίνουν συζητήσεις για αγίους και να βαράμε ενέσεις.

    Το 12 εμένα το κάνει απο πάντα βασικά επειδή υπάρχει μία περιορισμένη λίστα φαγητών που τρώμε. Και φυσικά αν δεν το φας ακολουθεί το κλασικό.... ''Α αυτά δεν ξέρουν να τρώνε'' .Είδαμε και εσάς που ξέρετε να τρώτε τι κοιλάρες κάνατε.

    Επίσης κλασικό είναι το ''αφού δεν τρώει μωρε'' προς την αδερφή μου η οποία όντως δεν τρώει. Οπότε ότι της συμβεί φταίει το ότι δεν τρώει. Εικάζω και ότι υπερθέρμανση της γης επιρεάζεται από αυτό το γεγονός.

    Ακόμα αργουν λίγο να δεχτούν κάποια πράγματα λες και είμαστε ακόμα έμβρυα. Όταν πάμε ξέρω γω σε κανά τραπέζι ακούγεται η κλασική φράση ''Θα πιεις και άλλο ρε μεγάλε'' από πατέρα που με γυρνά τουλάχιστον 15 χρόνια πίσω και καταφέρνει να με κάνει να ντρέπομαι εξίσου με την φράση ''θέλεις να παίξεις με αυτό το παιδάκι'' .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχαχαχαχαχα πέθανα
    "Καλά κορόιδευε τώρα, δεν θα κάνεις κι εσύ παιδάκια, μακάρι να σου κάνουν τα ίδια!".

    Κάνεις μια συνηθισμένη μαλακία που την κάνει όλος ο κόσμος: Και τι με νοιάζει εμένα τι κάνουν οι άλλοι; Κάνεις μια ασυνήθιστη μαλακία: Αχ θα με πεθάνει αυτό το παιδί, δες βρε συ τον Δημητράκη της Μαρίας, έτσι κάνει;

    Μην αλληθωρίζεις γιατί στο τέλος θα μείνεις αλλήθωρος.

    Lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kathystera μπορεί να γραφτεί ολόκληρο ποστ γύρω από τη φρίκη που προκαλεί η φράση "θέλεις να παίξεις με αυτό το παιδάκι". Είναι περίεργο το γεγονός ότι πάντα μας προτρέπανε να παίξουμε με κάτι βλήτα, ποτέ με cool παιδάκια..

    astakouli χαχαχαχαχ! Έλεος με το αλλήθωρος! Όντως το λένε όλοι! Όπως και το πολύ ευχάριστο να έχεις πάντα καθαρό βρακί γιατί μπορεί να πας στο νοσοκομείο και να γίνουμε ρεζίλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που να δειτε τι γινεται και οταν στον τιτλο γονεις προστιθεται και το δυο φορες γονεις.
    Κατα το γνωστον του παιδιου μου το παιδι....
    Εκει ξεχνιουνται ολες οι αποπανω γονεικες παραξενιες και αντικαθιστανται με μια μονιμη κλιμακτηριακη εφηβεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. w re ti mou thumizeissss!!! hahahhahaa!!!

    ataka paterouli (exw teleiwsei tis spoudes mou 4 xronia twra kai eimai se fasi molis-sxolasa-apti-douleia-pou-mexoun-kai-doulevw-sa-to-kinezo-12awra-kai-vale-GAMW):
    "ma kala.. pali xaveis muges? anoixe kana vivlio paidi mou na morfwtheis!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μένεις μέσα. "Όλο μέσα μένεις. Τι ακοινώνητο πλάσμα. Πως βγήκες έτσι; Μόνη σου θα καταντήσεις".

    Δε μένεις μέσα και πας εκδρομη: "Όλο εκδρομές πας και δεν παντρεύεσαι" - κόπυράητ ο μπαμπάς μου, 2005

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γουάτ δε φακ, 3 νέα σχόλια!!

    tzagalagabugu οι παραξενιές παππούδων-γιαγιάδων είναι άλλου επιπέδου, ψυχεδελικού θα έλεγα! Αλλά αυτοί είναι πιο γλυκούληδες, δεν μπορείς να νευριάσεις...

    Γαρίδα (ωραίο ψευδώνυμο!!) Όλα κι όλα, οι γονείς είναι της δια βίου εκπαίδευσης!! Έτσι μου κάνει κι ο δικός μου μετά από τόσα χαρτιά και παραχαρτιά. Ατάκα πατέρα μετά την απόκτηση του καινούργιου χαρτιού για αγγλικά:
    -Τώρα δηλαδή δεν έχει να πάρεις κάτι πιο πάνω;
    -Όχι
    -Καλά, ξεκίνα τρίτη γλώσσα.

    Tanila περίεργο...Εγώ ξέρω ότι όποιος πάει εκδρομές κάνει κονέ και παντρεύεται. Πες τα!!! Να μένεις μέσα είναι κακό. Να βγαίνεις κάθε βράδυ και να βρομάει ο μούστος σε ακτίνα χιλιομέτρων είναι πάλι κακό. Δεν πιάνονται πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γλυκουληδες ειναι οταν βρισκεσαι στην θεση του παιδιου, ουχι του γονεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. pasxalitsa timwre (akomi pio wraio!) o dikos mou einai kathigitis..
    for me kokkinoskoufitsa=big bang! kai kapws etsi megalwsa... "ela paidaki mou na sou pw mia istorioula gia ti thewria tou xaous..." ktl ktl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σούχω πει πόσο μ'αρέσουν αυτά τα ποστ-τσουβαλιάσματα, έτσι;

    Και ένας διάλογος-εμπειρία για το 13, προ δεκαετίας και βάλε:

    -mana aphthas: Της μικρής της ήρθε περίοδος.
    -pateras aphthas: Δεν μπορεί, για κοιτάξτε καλύτερα μάνα και κόρη. Πιο πιθανό να χέστηκε πάνω της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. (χτεσινός διάλογος δια τηλεφώνου)

    -Κάτσε να γίνεις μάνα και θα δεις!
    -Τι θα δω;
    -Πως ειναι να γενάς παιδιά και να τα μεγαλώνεις
    -Δε θα γεννήσω, θα τα πάρω έτοιμα μεγαλωμένα!

    Άσχετο...Το "Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλο το σύμπαν συνομωτεί για τον Πάολο Κοέλο και τα μοντέλα" μου επιτρέπεις να το κάνω moto μου; Respect λέμε κοπελιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. tzagalagabugu δεν ήξερα το οικογενειακό σου γίγνεσθαι..Εμάς άπο ότι θυμάμαι οι παππούδες μας παραταϊζανε...

    Γαρίδα χαχαχαχα! Κάπως έτσι πρέπει να μεγάλωσε και ο Sheldon από το big bang theory..

    aphtha η ατάκα του πατέρα σου έκλεψε την παράσταση!!!!! Όταν το διάβασα πέθανα στο γέλιο.Μα τι είπε ο άνθρωπος!

    γαμάει και δέρνει έχεις δίκιο..Η υιοθεσία είναι θεάρεστη πράξη. Θα ήθελα πολύ να δώσω τροφή και στέγη σε έναν δεκαεννιάχρονο ιταλό.
    Αρκεί να πάρω το copyright!! Χαχαχαχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χμμμ, ναι, οι παππουδογιαγιαδες εχουν σε καθε οικογενειακο "μπαχαλο" το δικο τους στυλ. (overfeeders, overeaters,over-whateva).

    Αυτο που λεω ειναι πως, οπως ομορφα ξεκινουν ως γονεις με τις παραξενιες τους στο παιδι τους, ετσι χαρωπα συνεχιζουν ενισχυμενα οταν το παιδι τους κανει παιδι.
    (Κλασικη καμμενη ατακα, κι εμεις μεγαλωσαμε παιδια, επαθες τιποτα εσυ, αν π.χ. τυχει να παραπονεθει το παιδι τους για τις αηδιες που ταιζουν το δυο φορες παιδι τους κτλ κτλ).

    Προσωπικως δεν ξερω τι θα ακουσω σε αυτο το σταδιο. Για την ωρα απολαμβανω την "ελευθερια" του να εχω δικο μου σπιτι, οποτε οι προαναφερθεισες ατακες ανηκουν σε εφηβικο παρελθον.

    Και σαφως τους λατρευουμε με ολες τις επικες παραξενιες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή